Térkép önmagadhoz - rózsaszín szemüveg nélkül

Nap Harcosa

Milyen valóságot teremtesz magadnak?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy Te magad teremted meg a valóságodat azzal, amit gondolsz, amiben hiszel, amit mantrázol magadnak nap mint nap. Aki még mindig nem hajlandó ezt belátni, annak fájdalmasabbak lesznek a napjai, egyre inkább.

Le lehet szólni az asztrológiát és az égi hatásokat, ettől még létezik több ezer éve és olyan tudást közvetít, ami segít eligazodni, irányt mutatni, megérteni. Szóval ilyen szempontból írom azt, amit.

Vízöntő Telihold teljesedett be ma hajnalban (08.12.), és hatása még velünk marad néhány napig. Milyen a Vízöntő Hold? Mindenképpen érdekes , de kevésbé kedvez a Hold női analógiáinak. Szabadságvágy, másság, lázadás és különcség. Ezt hozza ösztönből. Nincs híján a befogadásnak, de ez nem a női, lágy, szeretetteljes befogadás, inkább a „minél vadabb, minél másabb, annál jobb” minősége, és a Holdra jellemzően egyik pillanatban ez, a másikban pont az ellenkezője tetszik.

Azt mondják az okosok, hogy a Telihold ereje teremtő, és valóban az, de nem árt tudni valamit a teremtés folyamatáról: ahhoz, hogy valami új létrejöjjön, tiszta alapok kellenek. Ha nincs, akkor előbb ezt kell megteremteni, vagyis ami útban van, ami akadályoz, ami romos és már nem tart, azt bizony le kell rombolni előbb. A pozitív teremtéshez előbb kell a negatív teremtés, ez a rombolás. De ennek célja van, és ha ezt magunkban képesek vagyunk megtenni, az felér egy újjászületéssel. Biztos vagyok benne, hogy sokan vagytok, akik tudjátok milyen ez.

phoenix-2877486_1280.jpg

Vagyis a Telihold mindig hordoz feszültséget. Attól függően fogod megérezni a hatását, hogy a saját képletedet melyik területen érinti, illetve hogy Te hol tartasz magadban.

Ma ezt színesíti az, hogy együttállásban van a Szaturnusszal, a Nagy Tanítóval, aki ugyan szelídebben terel a Vízöntő jegyében, de attól még keményen és szigorúan nevel. Egyrészt lefogja a Holdat, korlátozza a holdi minőséget, éppen ezért sem tud most lágy és meleg lenni ez az energia. Ugyanakkor előhozza a félelmeket, ami bár mindig nehéz és fájdalmas, de pillanatnyi bátorság és elszántság kell ahhoz, hogy merjünk szembenézni velük és meglássuk: apró muslinca vagy emberevő óriáspókról van szó. Mitől félsz igazán? Mennyire valós a félelmed? Valóban a tiéd ez a félelem, vagy valaki másé? Miért van szükséged rá? 

A Hold ugyan hamar tovalibben innen, és vasárnap már sokkal érzékenyebb erőt képvisel. Ami a legszembetűnőbb, hogy ekkor (08.14.) a Hold együttállásban lesz a Neptunusszal a Halak jegyében. Ez azt jelenti, hogy az intuíció, a belső megérzés és a másokra való hangolódás nagyon felerősödik egy olyan jegyben, ahol mindkét bolygó erőteljes, és az érzékenység, empátia, segítségnyújtás és áldozathozatal legtisztább formája tud megnyilvánulni. A Neptunusz a saját jegyében (Halak) amúgy is a tisztán látást és tisztán érzést erősíti, vagyis a legpozitívabb oldalát éli meg. A Holddal ez még erősebb, hiszen a Hold a lelki világot, az ösztönös, tudatalatti oldalt jelenti, az érzelmeket és gondoskodást. Ennél az állásnál tényleg felerősödik az érzékenység és az érzelmek, szóval például egy családállításon most különösen esélyesek a megrázó élmények és sok-sok sírás.

Kapcsolódik hozzájuk a Plútó egy pozitív fényszöggel, ami felszínre hozza az elfojtott, mély tudatalattiban rejtőző érzelmeket, és sarkall egy kis „rendrakásra” támogatva az átalakulást, transzformációt. És bekapcsolódik a Mars is, mint a cselekvés energiája, vagyis segít, hogy ne csak lelki szinten történjen valami, hanem aktivitásban is megnyilvánuljon. Ezek így egy jó kis pozitív háromszöget alkotnak, mondhatni: nem kis támogatás egy kis lelki munkához.

man-2134881_640.jpg

És még mindig élni fog a Szaturnusz-Nap szembenállás, amit korábban írtam erről, hogy egy korszak zárul le most, egy 29 éves ciklus, az ég túloldalán az Oroszlán Nap most távolról, objektíven világítja meg a félelmeket, a korlátokat, valamint a szükséges vagy épp szükségtelen szabályokat. Meg kell nézni mi az, amit eddig nagyon akartunk, mégsem működik, és be kell látni, hogy az ezután már nem is fog. Realitást mutat ez az állás, rálátást önmagunkra, mert a Szaturnusz a Nappal szemben számonkéri a tudásunkat, eredményeinket és rákényszerít a felesleges dolgok elengedésére. Ez néha fájdalmas, de szükségszerű, és most jó kozmikus helyzetben van, ami azt jelenti, hogy nem a vaskalapos gestapo energiájával tanít, hanem egy bölcs és szigorú, de jóságos atya terelgetésével.

Türelem kell önmagunkhoz ennél az állásnál, de nem lehet már kapaszkodni halott dolgokhoz – ez is egy üzenete.

Szücs Ildikó - asztrológus

Csillámpor helyett egy kis realitás asztro szemmel

2022. 08.08. - Valami mozgolódik (?)
 
Bevallom: nem tudok mindent. Mármint az asztrológiában sem, csillagászatból sem. Sokkoló, nem igaz?
De nagyjából mindennek utánanézek, ami szembejön velem. Szóval van egy jelenség évente egyszer, amikor is a Nap az Oroszlán jegyében jár július 23. - augusztus 22. között, amikor egy erősebb energia áramlik a Földre, és azon belül augusztus 8. a dupla nyolcas napja, amikor a legerősebb ez az úgynevezett Oroszlánkapu. Ilyenkor együtt áll a Nap és a Szíriusz az Oroszlán jegyében, és és ez a legcsodásabb alkalom arra, hogy megvalósítsd az álmaidat, megteremtsd a vágyott életed, ne csak kicsiben, de nagyban is, és egyáltalán kívánságod ezen a napon sokkal erősebb, mint bármikor máskor. Ezt olvastam számos ezo portálon. 
Hm. Oké. Én el tudok hinni mindent. Meg annak az ellenkezőjét is.
 
De újabb vallomás: én ezt bizony megkukkoltam úgy is, hogy az asztrológiai programban mi látható, mit jeleznek ott az égitestek. 
 
Nem veszem el senkitől a teremtés iránti lelkesedést, sőt, azt mondom, minden nap teremtünk nem tudatosan, és bizony pillanatok alatt meg fog látszódni, hogy mit is teremtünk magunknak. Tehát ha tudatos szintre hozzuk, akkor jobban járunk, és ha minden nap megtesszük, akkor erősebben érződik a hatása. 
 
Na szóval az én égi képletem azt mutatja, ami számomra érdekes volt, hogy innen nézve a Szíriusz, mint állócsillag a Rák jegyébe tartozik, ettől még látszódhat úgy, mintha az Oroszlánban lenne - a csillagászati okosságokat elfogadom a nagy könyvek szerint.
A mai napon viszont a Nappal valóban áll együtt egy másik állócsillag, a Dubhe, amelynek hatása Marsikus. Mit jelent ez?
lion-6563952_1280.jpg
Valóban megnövekedett energiát, hiszen két energikus csillag egyesül ma, erejük felerősödik, hatásuk is. Ha a Nappal áll együtt állócsillag, akkor az a személyiségre tud hatni, így ez az energia megjelenhet a szexualitásban és az erőszakosságban is. Tűzről van szó, ne felejtsük el. A tűz életet is ad, és pusztít is. Erőnkkel teremthetünk is és rombolhatunk is - megjegyzem az is teremtés, csak negatívban.
Azt is látom, hogy még mindig ott van a fantasztikus Szaturnusz-Nap szembenállás. Ez sokkal erősebb lehet, ha kihasználjuk a pozitív oldalát. Ez ugyanis jelez egy 29 éves szakasz lezárulását (a bolygó ennyi idő alatt kerüli meg a Napot), ami azt jelzi, hogy ami eddig nem működött, az már nem is fog, ideje van a számvetésnek. A Nap fénye távolról, vagyis objektíven bevilágítja a félelmeket, korlátozó tényezőket és a szabályokat is. Ha ezt is figyelembe vesszük a vágy-meghatározásokban, akkor valóban tudunk valami igazán jót is teremteni magunknak.
 
Szóval olvasom a felhívásokat ilyen-olyan szertartásra, és hümmögök.... Pedig én aztán nagyon naiv is tudok lenni rengeteg dologban, hiszékeny is vagyok, és szeretek hinni a csodákban, varázslatban és a többi. Mégis van amiben azt látom: ez csillámpor emberek, rózsaszín felhő és szivárványt pukizó unikornisok. Ezért azt mondom: próbáld ki, és csináld rendesen! Vagyis ne csak egy bajusz alatt elmormolt sietős vágymorzsa legyen, hanem add meg a módját.
Teremtsd meg először a teret és az időt magadnak, hogy mondjuk egy fél órára csak önmagaddal legyél. És meditálj rá a vágyaidra, önmagadra, jövőképedre és jelenedre. Meditálj őszintén, érezd a különbséget a múltbéli vágyaid és a jelen valósága között. 
Érezd a vágyaid megvalósíthatóságát, emeld fel magad abba az erőtérbe, ahol valóban érzed a teremtőerődet. És ezt ne csak egyszer csináld meg, legyen ez az új szokásod a lezárult periódus utáni új életedben. Nekem ez így reálisabb és jobban tetszik. 
És még pár szó a 8-as számról. Igen, szép a dupla nyolcas, hiszen az áramlás és bőség száma, de ahogy mindennek, ennek is megvan a kevésbé fényes analógiája: vagyis benne van az elakadás és a negatívnak az áramlása is. Ezért nem mindegy mire fókuszálunk nap mint nap.
Szóval legyen ma Oroszlánkapu, elhiszem, hogy ez van, a saját rá-meditálásom után azonban többet fogok tudni erről az energiáról.
Szücs Ildikó szubjektív írása
Kép forrása: Pixabay

Szívás vagy áldás - melyik fog hatni rád?

Mint asztrológus, sokszor tekintgetek a szimbólumokkal teli képletekre válaszokért. És a válaszok bizony ott vannak, de valamit nagyon nem szabad elfelejteni: az, hogy éppen mit vesz észre az ember, azt masszívan befolyásolja a saját hangulata, napja, nyűgje és aktuális kínja. És hát szégyen vagy sem, az asztrológus is ember. Ciki.

Én vállalom, hogy saját szemmel nézem az eget és hogy mi jön át az infókból, azt az intuíciómra bízom. Nem szeretek általánosságokat mondani, mert bár vannak olykor olyan erőteljes hatások, amik nagy tömegekre hasonlóan hatnak, mégis sokkal fontosabb, hogy egyéni szinten mivel mit tudunk kezdeni.

Na szóval egy ideje abszolút párhuzamosan jelennek meg a kőkemény szívatós energiák és az áldásos támogató erők. Nekem ez tűnik fel. Keresem a feszültség eredőjét, megtalálom, aztán érzem, hogy azért nincs itt világkatasztrófa – akárki akármit mond, bocs, de nincs.

tiger-2430625_1280.jpg

Az Uránusz mondjuk dolgozik rendesen: a Marssal való együttállása nem fokpontos már, de még érződik a tomboló energiák egymásnak feszülése, amit ha magasabb szellemi szintre tudjuk vinni, akkor ott kirobbanóan jó ötletek jöhetnek. Kevésbé magas szinten olyan masszív akarattal megyünk bele saját elképzeléseinkbe, ami eléggé erőszakos, türelmetlen dinamikával sodor el mindent és mindenkit. Itt érdemes megnézni hogy ez a mostani Uránusz milyen területen érinti a saját születési képletünket, mert ott fog jobban érvényesülni.

A Hold behelyezkedett szemben az Uránusszal, na ez a tipikus veszekedős fényszög, illetve az, amikor azt érezhetjük, hogy mindenki minket bánt, kritizál, visszahúz és korlátoz. Pedig ez az állás csupán azt mutatja meg, hogyan állunk az elköteleződés terén, mennyire éltetjük a személytelen szerelmet és kapcsolatokat, amelyekben megőrizhetjük függetlenségünket – és magányunkat. Nőknél ez nehéz teherként jelenhet meg, ha nem tárjuk fel az okait, mozgatórugóit. Férfiaknál az anyával vagy feleséggel kapcsolatos cuccot kéne megvizsgálni.

saarvendra_pixabay.jpg

És nem hagyom figyelmen kívül a negatív fényszögét a Szaturnusszal, hiszen a Nagy Mester Tanító igyekszik valamiféle keretet szabni a fékezhetetlen indulatoknak. Mondhatnánk, hogy korlátozni akar, de a Vízöntőben járó Mester szelídebben tanít és a keretekre hívja fel a figyelmet. Mert ez a két bolygó persze hogy harcol egymással – na jó nem ők, hanem az ellentétes energiák, amiket képviselnek –, az egyik brutál függetlenséget és anarchiát akar, a másik felelősséget és kötöttséget. Hogyan lehet ezt feloldani? Ha olyan kereteket állítunk fel magunknak, amelyek között szabadon mozoghatunk, és így nem korlátnak fogjuk fel, hanem természetes határnak. Kompromisszum, drágáim.

Van egy hatás, ami viszont kábé hetente érződhet, ez lehet a heti egy napos megzakkanás jele. Amikor ugyanis a Nap és a Hold negatív fényszöggel kapcsolódik egymáshoz, akkor felszínre hozza azokat az ellentmondásokat, amik a tudatos és a tudatalatti szint között fennállnak. Értsd: ha aránylag harmóniában működik a tudatos éned és a lelki oldalad, akkor nem fogod terhelőnek érezni. Ha azonban még sok az elfojtás, elsikálás, félelem benned, sok az olyan hitrendszer, amivel nem néztél még szembe, nem dolgoztál fel és ezek mozgatnak tudat alatt, na ez esetben érezhetsz időről időre valami olyasmi feszültséget, amikor káosz van az érzéseid és az elméd között. 

Mindegyikben ott az áldásos hatás, ezt a legnagyobb pesszimista sem tudja megingatni. Az asztrológia (is) analóg rendszerben nézi a világot, vagyis mindennek megvan a pozitív és negatív aspektusa. Hogy melyiket látjuk meg, engedjük be, éltetjük vagy engedjük el, az a két szép szemünkön át megszűrt képen múlik. Vagyis: 

„Ha az egyik nap gyönyörű a világ, a másik nap barátságtalan, a különbség én vagyok.”

tombolasbeke.png

Szücs Ildikó írása

Fotók forrása: Pixabay; saját

Nyár közepi kényszer-megvilágosodás (?)

Asztrológusként mondok olyat, hogy Mars-Uránusz együttállás a Felszálló holdcsomóponttal, plusz Merkúr-Szaturnusz szembenállás és ezek negatív fényszöge az előző triumvirátussal. 
Kis szünet után (...az asztrológus is pihen néha...) berobbanok, egy kis zseblámpával megvilágítva mi a szösz is van. 
Van az a szint, ahol tök tudatosan, szívünkben békével búcsút mondunk azoknak a kapcsolatoknak, amik már nem emelnek, amik korlátoznak, amik beszorítanak, amik szabályoznak. Érzésem és tapasztalatom szerint, ez a "szint", vagy nevezzük inkább állapotnak, nem egyik napról a másikra történik meg egy-két bolygó kapcsolat hatására. Ha úton vagy, akkor fokozatosan építetted le már eddig is a mérgező, korlátozó kapcsolatokat és formálódott újjá az életszemléleted. Ha nem indultál még el, akkor nem biztos, hogy most fogsz, ellenben olyan feszítést, haragot, hirtelenséget érzel, ami a kapcsolatokban csapódik le.
man-6027218_1280.jpg
A Szaturnusz nem csak korlátoz és szabályoz, hanem időzít is, keretet szab és megszűr. Merkúrral kapcsolatba lépve ez az információkra vonatkozik, a gondolkodásra, a kommunikációra és a kapcsolatokra. Az emberek közötti információ áramlásra, a világból érkező, világba kikiáltó információkra. Ezen lehet gondolkodni.
A Mars-Uránusz-Felszálló holdcsomópont (az a patkó alakú cucc) hozza a kirobbanó indulatokat, sziporkázó ötleteket is, bár kitartást nem ad hozzá, ellenben olyan energiák tombolhatnak bennünk vagy kivetítve körülöttünk, amit nehéz kordában tartani. A Szaturnusz ugyan megpróbálja, a Merkúr pedig igyekszik józan észt adni hozzá.
Akármennyire nehéz, gondoljunk arra: bármit is teszünk most hirtelen felindulásból, az meghatározza a jövőre vonatkozó ÉLETSZEMLÉLETÜNKET. Na ez a nem mindegy.
A következmény nem csupán néhány lerendezendő dolog, bocsánatkérés, mea culpa blablabla. Hanem meghatározza hogyan fogsz tekinteni az élet(ed)re és a világ(od)ra ezután. Most különösen igaz a mondás:
„Mai szemléleted a mag melyből jövőd kihajt.”
Talán ne félelemből és az elméből döntsünk. Inkább halljuk meg: belül mit mond a belső MAG-unk?
A harc belül dől el. Mindig.
Szücs Ildikó írása
20220731.png
Képek forrása: Pixabay; saját

Telihold és egyéb finomságok júliusban

Egy jó kis Telihold energia és egyéb finomságok - 2022.07.13-tól.
Imádjuk a teliholdakat, micsoda teremtő erő, micsoda megvilágosodás, micsoda hűű meg haa! 
Tudom, mindig gonoszkodok, amikor azt látom, hogy mindenhonnan rózsaszín csillámport pukizó unikornisok repkednek a nagy teremtő energiák lila felhőin...
De akkor is olyan energiákról írok, amiket a bőrünkön érzünk, van földi oldala, mivel itt élünk. 
Egyébként valóban érezheted a pillekönnyű egyszarvú energiát is, és ha ez valódi, akkor nem fogsz megsértődni a másik oldal említésén, hanem megérted, mert emlékszel arra, amikor ebben voltál. 
A Nap szembenállása a Holddal mindig felkavarja a belsődben lévő dolgokat, ellentmondást szül család és munka, vágyak és valóság, a tudatalatti és a tudatos én között, de ezeket felfoghatjuk jótékony hatású feszültségeknek, mert megmozgat, elgondolkodtad, szembesít.
Mivel is? Az égi képen a Hold és a Nap a tengely két oldalán helyezkedik el. Én és külvilág. Én és a párom. Én és mindenki más. A lelkem és a tudatom. Az érzéseim és az agyam. 
Mondhatjuk, hogy ugyanaz a régi nóta, de a lényeg valóban mindig ugyanaz: mások elvárásainak akarok megfelelni, vagy a saját utamat járom? A szikár logikára hallgatok, vagy teret engedek a megérzéseknek is? Lenyomom a tudatalattimban lévő gátakat, vagy megvilágítom és felülemelkedem rajtuk? 
Valami még nagyon fontos: a Telihold a Bak jegyében teljesedik ki. Milyen a Bak Hold? 
A Jégkirálynő. Aki lefojtja, lefagyasztja kissé az érzelmeit. Ugyanakkor a gondolatok komollyá és világossá válnak, egyenes vonalban haladnak, kevésbé mozgékonyak.
queen-2239291_1280.jpg
Kérdése, hogy "hová tűntek a könnyeid?"
Egyik üzenete, hogy nőj fel végre.
Másik: sírd ki a veszteség könnyeit, de ne az önsajnálatét! Női oldalad akkor tud felcsillanni, ha meggyógyítottad érzéseiden ejtett sebeidet. 
Érdekesség: ma 20:42 perckor lesz napnyugta, és ugyanekkor kel fel a Telihold pont vele szemben keleten. Ha teheted, menj olyan helyre, ahol mindkettőt láthatod, és beleállhatsz a kettejük között húzódó energiasávba. Adj magadnak pár percet a napból, EZT a pár percet, hogy csendben figyelj és érezd meg ennek az állásnak az energiáját. És érezni fogod a válaszokat is magadban.
"Az ember az egyetlen lény, amely képes elfojtani, vagy átalakítani az energiáit - erre egyetlen másik élőlény sem képes. Az elfojtás és az átalakítás ugyanazon jelenség két aspektusa, és ezt a jelenséget csakis az ember képes életre hívni." (Osho)
Szücs Ildikó írása
jegkiralyno.png
Kép forrása: Pixabay + saját
süti beállítások módosítása