Nap Harcosa

Térkép önmagadhoz - rózsaszín szemüveg nélkül

Szívás vagy áldás - melyik fog hatni rád?

2022. augusztus 04. 20:35 - NapHarcosa

Mint asztrológus, sokszor tekintgetek a szimbólumokkal teli képletekre válaszokért. És a válaszok bizony ott vannak, de valamit nagyon nem szabad elfelejteni: az, hogy éppen mit vesz észre az ember, azt masszívan befolyásolja a saját hangulata, napja, nyűgje és aktuális kínja. És hát szégyen vagy sem, az asztrológus is ember. Ciki.

Én vállalom, hogy saját szemmel nézem az eget és hogy mi jön át az infókból, azt az intuíciómra bízom. Nem szeretek általánosságokat mondani, mert bár vannak olykor olyan erőteljes hatások, amik nagy tömegekre hasonlóan hatnak, mégis sokkal fontosabb, hogy egyéni szinten mivel mit tudunk kezdeni.

Na szóval egy ideje abszolút párhuzamosan jelennek meg a kőkemény szívatós energiák és az áldásos támogató erők. Nekem ez tűnik fel. Keresem a feszültség eredőjét, megtalálom, aztán érzem, hogy azért nincs itt világkatasztrófa – akárki akármit mond, bocs, de nincs.

tiger-2430625_1280.jpg

Az Uránusz mondjuk dolgozik rendesen: a Marssal való együttállása nem fokpontos már, de még érződik a tomboló energiák egymásnak feszülése, amit ha magasabb szellemi szintre tudjuk vinni, akkor ott kirobbanóan jó ötletek jöhetnek. Kevésbé magas szinten olyan masszív akarattal megyünk bele saját elképzeléseinkbe, ami eléggé erőszakos, türelmetlen dinamikával sodor el mindent és mindenkit. Itt érdemes megnézni hogy ez a mostani Uránusz milyen területen érinti a saját születési képletünket, mert ott fog jobban érvényesülni.

A Hold behelyezkedett szemben az Uránusszal, na ez a tipikus veszekedős fényszög, illetve az, amikor azt érezhetjük, hogy mindenki minket bánt, kritizál, visszahúz és korlátoz. Pedig ez az állás csupán azt mutatja meg, hogyan állunk az elköteleződés terén, mennyire éltetjük a személytelen szerelmet és kapcsolatokat, amelyekben megőrizhetjük függetlenségünket – és magányunkat. Nőknél ez nehéz teherként jelenhet meg, ha nem tárjuk fel az okait, mozgatórugóit. Férfiaknál az anyával vagy feleséggel kapcsolatos cuccot kéne megvizsgálni.

saarvendra_pixabay.jpg

És nem hagyom figyelmen kívül a negatív fényszögét a Szaturnusszal, hiszen a Nagy Mester Tanító igyekszik valamiféle keretet szabni a fékezhetetlen indulatoknak. Mondhatnánk, hogy korlátozni akar, de a Vízöntőben járó Mester szelídebben tanít és a keretekre hívja fel a figyelmet. Mert ez a két bolygó persze hogy harcol egymással – na jó nem ők, hanem az ellentétes energiák, amiket képviselnek –, az egyik brutál függetlenséget és anarchiát akar, a másik felelősséget és kötöttséget. Hogyan lehet ezt feloldani? Ha olyan kereteket állítunk fel magunknak, amelyek között szabadon mozoghatunk, és így nem korlátnak fogjuk fel, hanem természetes határnak. Kompromisszum, drágáim.

Van egy hatás, ami viszont kábé hetente érződhet, ez lehet a heti egy napos megzakkanás jele. Amikor ugyanis a Nap és a Hold negatív fényszöggel kapcsolódik egymáshoz, akkor felszínre hozza azokat az ellentmondásokat, amik a tudatos és a tudatalatti szint között fennállnak. Értsd: ha aránylag harmóniában működik a tudatos éned és a lelki oldalad, akkor nem fogod terhelőnek érezni. Ha azonban még sok az elfojtás, elsikálás, félelem benned, sok az olyan hitrendszer, amivel nem néztél még szembe, nem dolgoztál fel és ezek mozgatnak tudat alatt, na ez esetben érezhetsz időről időre valami olyasmi feszültséget, amikor káosz van az érzéseid és az elméd között. 

Mindegyikben ott az áldásos hatás, ezt a legnagyobb pesszimista sem tudja megingatni. Az asztrológia (is) analóg rendszerben nézi a világot, vagyis mindennek megvan a pozitív és negatív aspektusa. Hogy melyiket látjuk meg, engedjük be, éltetjük vagy engedjük el, az a két szép szemünkön át megszűrt képen múlik. Vagyis: 

„Ha az egyik nap gyönyörű a világ, a másik nap barátságtalan, a különbség én vagyok.”

tombolasbeke.png

Szücs Ildikó írása

Fotók forrása: Pixabay; saját

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://napharcosa.blog.hu/api/trackback/id/tr6917900871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása