Milyen valóságot teremtesz magadnak?
2022. augusztus 12. írta: NapHarcosa

Milyen valóságot teremtesz magadnak?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy Te magad teremted meg a valóságodat azzal, amit gondolsz, amiben hiszel, amit mantrázol magadnak nap mint nap. Aki még mindig nem hajlandó ezt belátni, annak fájdalmasabbak lesznek a napjai, egyre inkább.

Le lehet szólni az asztrológiát és az égi hatásokat, ettől még létezik több ezer éve és olyan tudást közvetít, ami segít eligazodni, irányt mutatni, megérteni. Szóval ilyen szempontból írom azt, amit.

Vízöntő Telihold teljesedett be ma hajnalban (08.12.), és hatása még velünk marad néhány napig. Milyen a Vízöntő Hold? Mindenképpen érdekes , de kevésbé kedvez a Hold női analógiáinak. Szabadságvágy, másság, lázadás és különcség. Ezt hozza ösztönből. Nincs híján a befogadásnak, de ez nem a női, lágy, szeretetteljes befogadás, inkább a „minél vadabb, minél másabb, annál jobb” minősége, és a Holdra jellemzően egyik pillanatban ez, a másikban pont az ellenkezője tetszik.

Azt mondják az okosok, hogy a Telihold ereje teremtő, és valóban az, de nem árt tudni valamit a teremtés folyamatáról: ahhoz, hogy valami új létrejöjjön, tiszta alapok kellenek. Ha nincs, akkor előbb ezt kell megteremteni, vagyis ami útban van, ami akadályoz, ami romos és már nem tart, azt bizony le kell rombolni előbb. A pozitív teremtéshez előbb kell a negatív teremtés, ez a rombolás. De ennek célja van, és ha ezt magunkban képesek vagyunk megtenni, az felér egy újjászületéssel. Biztos vagyok benne, hogy sokan vagytok, akik tudjátok milyen ez.

phoenix-2877486_1280.jpg

Vagyis a Telihold mindig hordoz feszültséget. Attól függően fogod megérezni a hatását, hogy a saját képletedet melyik területen érinti, illetve hogy Te hol tartasz magadban.

Ma ezt színesíti az, hogy együttállásban van a Szaturnusszal, a Nagy Tanítóval, aki ugyan szelídebben terel a Vízöntő jegyében, de attól még keményen és szigorúan nevel. Egyrészt lefogja a Holdat, korlátozza a holdi minőséget, éppen ezért sem tud most lágy és meleg lenni ez az energia. Ugyanakkor előhozza a félelmeket, ami bár mindig nehéz és fájdalmas, de pillanatnyi bátorság és elszántság kell ahhoz, hogy merjünk szembenézni velük és meglássuk: apró muslinca vagy emberevő óriáspókról van szó. Mitől félsz igazán? Mennyire valós a félelmed? Valóban a tiéd ez a félelem, vagy valaki másé? Miért van szükséged rá? 

A Hold ugyan hamar tovalibben innen, és vasárnap már sokkal érzékenyebb erőt képvisel. Ami a legszembetűnőbb, hogy ekkor (08.14.) a Hold együttállásban lesz a Neptunusszal a Halak jegyében. Ez azt jelenti, hogy az intuíció, a belső megérzés és a másokra való hangolódás nagyon felerősödik egy olyan jegyben, ahol mindkét bolygó erőteljes, és az érzékenység, empátia, segítségnyújtás és áldozathozatal legtisztább formája tud megnyilvánulni. A Neptunusz a saját jegyében (Halak) amúgy is a tisztán látást és tisztán érzést erősíti, vagyis a legpozitívabb oldalát éli meg. A Holddal ez még erősebb, hiszen a Hold a lelki világot, az ösztönös, tudatalatti oldalt jelenti, az érzelmeket és gondoskodást. Ennél az állásnál tényleg felerősödik az érzékenység és az érzelmek, szóval például egy családállításon most különösen esélyesek a megrázó élmények és sok-sok sírás.

Kapcsolódik hozzájuk a Plútó egy pozitív fényszöggel, ami felszínre hozza az elfojtott, mély tudatalattiban rejtőző érzelmeket, és sarkall egy kis „rendrakásra” támogatva az átalakulást, transzformációt. És bekapcsolódik a Mars is, mint a cselekvés energiája, vagyis segít, hogy ne csak lelki szinten történjen valami, hanem aktivitásban is megnyilvánuljon. Ezek így egy jó kis pozitív háromszöget alkotnak, mondhatni: nem kis támogatás egy kis lelki munkához.

man-2134881_640.jpg

És még mindig élni fog a Szaturnusz-Nap szembenállás, amit korábban írtam erről, hogy egy korszak zárul le most, egy 29 éves ciklus, az ég túloldalán az Oroszlán Nap most távolról, objektíven világítja meg a félelmeket, a korlátokat, valamint a szükséges vagy épp szükségtelen szabályokat. Meg kell nézni mi az, amit eddig nagyon akartunk, mégsem működik, és be kell látni, hogy az ezután már nem is fog. Realitást mutat ez az állás, rálátást önmagunkra, mert a Szaturnusz a Nappal szemben számonkéri a tudásunkat, eredményeinket és rákényszerít a felesleges dolgok elengedésére. Ez néha fájdalmas, de szükségszerű, és most jó kozmikus helyzetben van, ami azt jelenti, hogy nem a vaskalapos gestapo energiájával tanít, hanem egy bölcs és szigorú, de jóságos atya terelgetésével.

Türelem kell önmagunkhoz ennél az állásnál, de nem lehet már kapaszkodni halott dolgokhoz – ez is egy üzenete.

Szücs Ildikó - asztrológus

A bejegyzés trackback címe:

https://napharcosa.blog.hu/api/trackback/id/tr7917906537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása